Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük az almákat pár percre forrásban lévő vízbe.
Ez eltávolítja a viaszos bevonatot, a karamell jobban megtapad rajta.
Vegyük ki, töröljük át.
Szedjük ki a szárát, és szúrjunk bele egy nyársat.
Tegyük az almákat egy sütőpapírral kibélelt tálcára.
Tegyük a cukrot egy serpenyőbe, öntsük fel 100 ml vízzel, és közepes lángon kezdjük el melegíteni.
Főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Keverjük bele az ecetet és a szirupot.
Hőmérővel ellenőrizzük a szirup hőmérsékletét. Akkor jó, ha 150 fokos.
Ha nincs hőmérőnk, cseppentsünk a szirupból hideg vízbe. Ha azonnal megkeményedik, akkor jó.
Mártsuk az almákat a szirupba teljesen, hagyjuk lecsöpögni, majd tegyük a sütőpapírra.
Hagyjuk kihűlni, és már ehetjük is!