6 dolog, amit talán nem tudott a paszternákról

paszternák egészséges
Az alacsony kalóriatartalmú, mégis rostokban gazdag pasztinák kiválóan kiegészíti az egészséges fogyókúrát
Vágólapra másolva!
A paszternák egy gyökérzöldség, amelyet évezredek óta termesztenek az egész világon. Könnyen összetéveszthető a fehérrépával, ám a paszternák dundibb és édesebb, mint az unokatestvére. Amellett, hogy egyedi ízt ad az ételeknek, számos egészségügyi előnnyel is jár a fogyasztása, amelyekről eddig talán nem is tudott. Nemcsak ezeket mutatjuk meg önnek, de még egy extra receptet is hoztunk!
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a részletekkel!

paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges
paszternák egészséges

Hogyan fogyasszuk?

Keverjük össze lencsével és gombával, és máris kapunk egy vegetáriánus egytálételt. Pépesíthetjük is, mint a krumplipürét, ízesíthetjük citrommal és gyógynövényekkel.

Jól illik hozzá a feta sajt, a kurkuma és a kömény.

Megsüthetjük sütőben, tálalhatjuk zöldséges ropogósként egy kis öntettel vagy mártogatóssal. Még finomabb, ha mézet csepegtetünk rá sütés előtt.

Készítsünk belőle krémlevest!

Paszternákkrémleves dióval

Hozzávalók:

  • 900 g paszternák, felkarikázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál pirított dió
  • 4 bögre víz
  • 1 zöldségleves kocka

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a felkarikázott paszternákot egy tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és süssük 20-25 percig.
Amint letelt az idő, hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel, morzsoljuk bele a zöldségleves kockáz és közepes lángon kezdjük el megmelegíteni.
Ezen a ponton még ízesíthetjük.
Amint felforrt, pürésítsük egy bitmixerrel, aztán tálaljuk dióval.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!