A legfinomabb tojássalátából nem hiányozhat egy kis pirospaprika sem

tojássaláta
Vágólapra másolva!
A majonézes tojássaláta nem az igazi hagyma és egy kis pirospaprika nélkül. Fogyaszthatjuk köretként, de akár magában is ehetjük egy kis kenyérrel vagy puffasztott rizzsel. Finom és laktató, reggelire, tízóraira vagy ebédre is választhatjuk. Azért szeretem gyakran készíteni, mert könnyen megvan és látható, hogy mennyire sokoldalú. Talán önnek is ez lesz az új kedvenc receptje.
Vágólapra másolva!
Tojássaláta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Tojássaláta

Hozzávalók:

  • 6 db főtt tojás
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 210 g tejföl
  • 60 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, majd hagyjuk kihűlni, pucoljuk meg, és tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a pirospaprikát, aztán sózzuk és borsozzuk.
Vágjuk apróra a vöröshagymát és a tojásokat is, majd forgassuk hozzá a majonézes keverékhez.
Tegyük egy órára a hűtőbe, hadd érjenek össze az ízek.
Már fogyaszthatjuk is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!