Csilit tenni a forró csokoládéba nem egy újkeletű dolog. Nálunk a család mégis úgy rajong érte, mintha most fedeztük volna fel. Egyszerre édes és csípős, nem tudjuk, mitől melegszünk ki jobban: a forróságától vagy a csípősségétől. Mindenesetre megteszi a hatását,
legyen bármilyen hideg odakint, egy csilis forró csokoládé mindig garantáltan felmelegít.
Bár a csípősség elengedhetetlen, mi szabályozzuk, mennyi paprikát teszünk bele. Bátran kísérletezzünk, így fogjuk megtalálni az ízlésünknek megfelelő mennyiséget. Ebből a receptből biztosan az egész családnak jut majd.
Hozzávalók: 550 ml tej, 250 ml tejszín, 1 db fahéjrúd, 1 db csillagánizs, 1 teáskanál szerecsendió, 2 db kardamom, egy csipet eredeti bourbon vanília, 3 karika csilipaprika, 250 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 evőkanál cukor, tejszínhab.
Először keverjük össze a tejet és a tejszínt, majd kezdjük el melegíteni. Tegyük bele a fahéjrudat, az ánizst, a szerecsendiót, a kardamomot, a cukrot és a vaníliát. Amint elég meleg, kockánként tegyük bele az étcsokoládét is.
Keverjük folyamatosan, míg a csokoládé felolvad. Inkább vegyük alacsonyabbra a lángot, nehogy odaégjen.
Amint a csoki teljesen felolvadt, tegyük bele a csilipaprikát. Keverjük még egy-két percig, majd halásszuk ki belőle a paprikát, és töltsük bögrékbe. Tálaljuk tejszínhabbal, illetve egy kis cukrozatlan kakóporral megszórva.