Puha, fűszeres libacomb Márton-napra

liba libacomb
Vágólapra másolva!
Márton-nap az advent előtti utolsó ünnepi étkezés, az ikonikus lúd elfogyasztása. Az állat mellcsontjából a tél időjárását jósolták meg, és megkóstolták az újbort. Készítsünk hát mi is omlós libacombot erre a jeles ünnepre, és ne feledkezzünk meg az újborról sem.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Zirig Árpád

Fűszeres, omlós libacomb

Hozzávalók:

  • 6 db libacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 db babérlevél
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál bors
  • zsír

Elkészítés:

Tegyük a libacombokat egy nagy hőálló tálba.
Szórjuk rá a felkarikázott vöröshagymát, szúrjuk be mellé a fokhagymagerezdeket, és szórjuk rá a fűszereket.
Olvasszunk fel és öntsünk rá annyi zsírt, hogy teljesen ellepje a combokat.
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, és süssük két órát.
Így lesz igazán omlós a libahús.
Vegyük ki a sütőből, szedjük ki a combokat a zsírból, tegyük tepsire és süssük 180 fokon addig, amíg szépen megpirulnak.
Fogyasszuk ízlés szerinti körettel!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!