Együk úgy a palacsintát, mint II. Erzsébet királynő

palacsinta, ananász
Vágólapra másolva!
A palacsinta a királynő egyik kedvenc reggelije, neki azonban egy különleges recept alapján készítik. Ez a recept még 2013-ban került a nyilvánosság elé, azóta pedig vírusként terjedt el az interneten. Ennek mi persze csak örülünk, hiszen ki ne kóstolná meg azt a finomságot, ami elrabolta II. Erzsébet szívét – és talán a miénket is el fogja.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A királynő kedvenc palacsintája

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 bögre tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál borkő
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a cukrot és a tej felét.
Ezután lassan adjuk hozzá a lisztet, és ha szükséges, a maradék tejet.
Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a borkőt, végül a vajat.
Keverjük folyamatosan, míg a tészta jól összeáll.
Olvasszunk meg egy kis vajat a palacsintasütőben, merjünk egy szedőkanállal a tésztából rá, és süssük meg mindkét oldalát.
A végeredmény egy vastag tésztájú, puha, édes palacsinta.
Tálaljuk gyümölcsökkel, mézzel, lekvárral vagy juharsziruppal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről