Együk úgy a palacsintát, mint II. Erzsébet királynő
![palacsinta, ananász](https://cdn.origo.hu/2023/12/nJ_CfqrnjmbA7SBw3wcscR0IJ771bvpdhKpfKhDvdTA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VjODNhNGYxYmU3YTQzNTZiOTYxYzhmYWNlY2QyNjE4.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a cukrot és a tej felét.
Ezután lassan adjuk hozzá a lisztet, és ha szükséges, a maradék tejet.
Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a borkőt, végül a vajat.
Keverjük folyamatosan, míg a tészta jól összeáll.
Olvasszunk meg egy kis vajat a palacsintasütőben, merjünk egy szedőkanállal a tésztából rá, és süssük meg mindkét oldalát.
A végeredmény egy vastag tésztájú, puha, édes palacsinta.
Tálaljuk gyümölcsökkel, mézzel, lekvárral vagy juharsziruppal.