Ezért olyan jó alapanyag a lencse

lencse, tál, tányér
Vágólapra másolva!
Sokaknál lencse csak újévkor kerül az asztalra, mi azonban olyan család vagyunk, ahol nem rekesztik ki ezt a csodás alapanyagot az étrendből. Készíthetünk belőle levest, főzeléket, fasírtot és akár salátát is. Valójában sokoldalúbb alapanyag, mint hinnénk, és számos jótékony hatása van, amely miatt elengedhetetlen része az étrendnek. Érdemes hát többször fogyasztani, mint egy évben egyszer újévkor.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre a részletekért!

lencse,bab,étrend
lencse,bab,étrend
fehérjeforrások
indiai lencse
lencse, tál, tányér
lencse, tál, tányér
újévi lencse recept
lencse
lencse
lencse

Lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 190 g lencse
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • 90 g quinoa
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 marék apróra vágott koriander
  • 170 g tofu
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Öntsük a lencsét és az édesköménymagot egy edénybe, majd engedjük fel sok vízzel.
Főzzük forrástól számítva 25 percig, amíg a lencse megpuhul.
Öntsük egy másik edénybe a quinoát, engedjük fel vízzel és főzzük forrástól számítva 15 percig.
Tegyük a robotgépbe az összes alapanyagot, majd dolgozzuk jól össze.
Tegyük egy tálba, majd készítsünk belőle golyókat.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 180 fokon 30 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!