Kattintson a képre, galéria nyílik a gesztenye egészségügyi előnyeivel!
Sütve vagy lisztté őrölve készíthetünk belőle lepénykenyeret, fogyaszthatjuk köretként, és akár megsüthetjük húsokkal is. A pulyka például nagyon finom gesztenyével.
A gesztenyepüré nálunk nagy kedvenc, és a gesztenyekrémleves sem elhanyagolható étel. Tejszínhabbal nagyon finom! Kiváló alapanyaga például a piskótás desszerteknek,
illetve a belőle készült muffin is isteni.
Felhasználhatjuk továbbá fagylalt vagy lekvár készítésénél is, de akár trüffelgolyó is lehet belőle. Almával összekeverve nemcsak a piskóta lesz sokkal finomabb, de a gesztenyés-almás keksz biztosan a család új kedvence lesz.
Készítsünk gesztenyekrémlevest az ünnepekre!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítsük el a pudingot a szokott módon.
Keverjük össze a port a cukorral, adjunk hozzá egy kis hideg mandulaitalt
Keverjük csomómentesre, majd a maradék mandulaitalt tegyük fel főni.
Amint felforrt, öntsük hozzá a pudingot, majd a gesztenyepürét is.
Keverjük folyamatosan, majd adjuk hozzá a vaníliát, a vaníliás cukrot, a mézet és keverjük el benne a tejszínt is.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, tálaljuk manduladarabokkal vagy tejszínhabbal.