Nem telhet el a december sült gesztenye nélkül

gesztenye
Vágólapra másolva!
Az alacsony zsírtartalmú és magas C-vitamin-tartalmú gesztenye a karácsonyi vásárok elmaradhatatlan eleme. Mivel ebben az évben nem élvezhetjük úgy az ünnepeket, mint korábban, megrendezhetjük a saját ünnepi „vásárunkat" otthon is. Forralt csokoládé, forralt bor, sült gesztenye és akár még kürtőskalács is kerülhet az asztalra. A gesztenye évezredek óta kiváló táplálékforrás, ehetjük nyersen, pörkölve, lisztté őrölve és akár süteményekbe keverve is. Ha meguntuk a sült gesztenyét, számos más módon is fogyaszthatjuk. Megéri, hiszen sokkal egészségesebb, mint hinnénk.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik a gesztenye egészségügyi előnyeivel!

sült gesztenye
gesztenye, sütemény, torta
gesztenye
sült gesztenye
gesztenye
sült gesztenye
gesztenye cikképek
gesztenye cikképek
gesztenye alap
gesztenye

Hogyan fogyasszuk?

Sütve vagy lisztté őrölve készíthetünk belőle lepénykenyeret, fogyaszthatjuk köretként, és akár megsüthetjük húsokkal is. A pulyka például nagyon finom gesztenyével.

A gesztenyepüré nálunk nagy kedvenc, és a gesztenyekrémleves sem elhanyagolható étel. Tejszínhabbal nagyon finom! Kiváló alapanyaga például a piskótás desszerteknek,

illetve a belőle készült muffin is isteni.

Felhasználhatjuk továbbá fagylalt vagy lekvár készítésénél is, de akár trüffelgolyó is lehet belőle. Almával összekeverve nemcsak a piskóta lesz sokkal finomabb, de a gesztenyés-almás keksz biztosan a család új kedvence lesz.

Készítsünk gesztenyekrémlevest az ünnepekre!

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 250 g gesztenyepüré
  • 70 ml mandulaital
  • 210 ml rizstejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet eredeti bourbon vanília
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

Készítsük el a pudingot a szokott módon.
Keverjük össze a port a cukorral, adjunk hozzá egy kis hideg mandulaitalt
Keverjük csomómentesre, majd a maradék mandulaitalt tegyük fel főni.
Amint felforrt, öntsük hozzá a pudingot, majd a gesztenyepürét is.
Keverjük folyamatosan, majd adjuk hozzá a vaníliát, a vaníliás cukrot, a mézet és keverjük el benne a tejszínt is.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, tálaljuk manduladarabokkal vagy tejszínhabbal.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!