Lepénykenyér egyszerűen tejtermékek nélkül
![lepénykenyér, paratha](https://cdn.origo.hu/2023/12/i2cBhvLzA2_WHzbY--s90pT0m7Q7gvOA-vmrwarOTks/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhMjU3OTA3MTAyYjRjN2U4NmNmYmQ0YzdmOTdkM2U3.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a víz felét és az olajat.
Dolgozzuk össze a tésztát, ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet.
Hagyjuk egy órát pihenni olajozott tálban.
Osszuk 6 részre a tésztát és nyújtsuk ki lisztezett felületen olyan vékonyra, mint a tortillalap.
Melegítsük elő a kiolajozott serpenyőt és süssük meg a lepénykenyér mindkét oldalát.
A lepénykenyér nyers tésztáját akár le is fagyaszthatjuk későbbre.