Paprikából is lehet lekvárt készíteni, de még milyen finomat
![paprikalekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/b_sbMwVcP2V4XI7WIXKm62AMCGFLRjbQ43LSNlCbrGE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA0MmNlMDQ3NTc0MzQzMjM5MWViM2U1YjQxYWM3NjIx.webp)
Nem biztos benne, hogy ízleni fog? Mégis próbálja ki ezt a gyors receptet, mindössze 1-2 üveg lesz belőle. Izgalmas ízvilág, nem mindennapi köntösben.
Szerintünk tetszeni fog!
Fogyasszuk sajtokhoz, húsokhoz, grillételekhez vagy szendvicskrémként.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg a paprikákat, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 190 fokon 25-30 percig.
Amint kihűlt, szedjük le róla a héját, csumázzuk ki és tegyük egy nagy edénybe.
Botmixerrel dolgozzuk össze.
Kezdjük el főzni a paprikapürét, sózzuk, öntsük bele a citromlevet, az ecetet, a cukrot és a pektint.
Folyamatosan keverve forraljuk fel.
Töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe és tegyük száraz dunsztba.