Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a kandírozott narancshéjhoz:
Hozzávalók a sziruphoz:
Elkészítés:
A sütemény elkészítéséhez dolgozzuk össze a vajat a cukorral egy konyhai robotgéppel.
Ezután lassan adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét is folyamatos keverés mellett.
Öntsük az egészet egy kenyértepsibe, amelyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral és megkentünk vajjal.
Süssük 180 fokon 50 percig.
Közben készítsük el a kandírozott héjat és a szirupot.
Keverjük össze a kandírozott héjhoz szánt cukrot 120 milliliter vízzel. Kezdjük el melegíteni egy kis serpenyőben, amíg a cukor feloldódik.
Öntsük bele a héjat és hagyjuk rotyogni körülbelül 5 percig.
A szirup elkészítéséhez öntsük a cukrot és a narancslevet egy serpenyőbe és forraljuk fel. Hagyjuk rotyogni 5 percig.
Amikor a kenyértorta elkészült, öntsük nyakon a sziruppal, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
Ezután vegyük ki a tepsiből és tálaljuk a kandírozott narancshéjjal.