Ha étcsokoládét vásárolunk, mindig nézzük meg az összetevőket, és a lehető legmagasabb kakaótartalmút vegyük meg.
Semmi bajunk nincs az avokádóval, de ideje újítani és feldobni a hagyományos humuszreceptet egy kis csavarral. Hozzávalók: 420 g főtt csicseriborsó, egy tábla étcsokoládé megolvasztva, 1/3 csésze mogyoróvaj, 3 evőkanál juharszirup, ¼ teáskanál fahéj, egy csipet só, 1 teáskanál vaníliakivonat, 2-4 evőkanál mandulatej.
Fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, házi müzliszelettel és krékerekkel.
A mandula kiváló diétás nasilehetőség, étcsokoládéval borítva pedig még finomabb. Ráadásul a mandulában rostok és fehérjék is vannak, és kevesebb kalóriát tartalmaz, ha otthon készítjük. Olvasszunk fel étcsokoládét gőz fölött, és forgassuk meg benne a mandulákat.
Hagyjuk a boltit, készítsük el inkább otthon magvakból, diófélékből, aszalt gyümölcsökből és persze csokoládédarabokkal. Így olyan összetevőket válogathatunk össze egyénileg, amilyeneket szeretnénk.
Készítsünk eszpresszót, és adjunk hozzá egy kisebb evőkanál cukrozatlan kakaóport. Persze egy-két kocka étcsokoládét is felolvaszthatunk benne. Így ráadásul még finomabb.
Ha édességre vágyunk, egy kis csokoládé mindig segít. Ha viszont visszaszorítanánk a fogyasztását, csökkentsük az adagokat. Ha megkívánjuk, ne egy kockát kapjunk be, hanem készítsünk, mondjuk zabkását, és abba reszeljünk bele egy keveset. De persze friss eperrel vagy áfonyával, és kekszekkel is fogyaszthatjuk.