A mandula, a datolya és a kendermag természetesen gazdag fehérjékben, rostokban és más fontos tápanyagokban.
Tökéletes alapanyagok az energiaszeletekhez.
A mandula rengeteg egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmat, a datolyák pedig természetes édesítőszerek, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrásai.
A kendermag gazdag Ómega-3 és Ómega-6 zsírsavakban, sőt rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak testünk egészségéhez.
Íme a recept!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Dolgozzuk össze a datolyákat és a mandulákat egy aprítógép segítségével.
Adjuk hozzá az áfonyát, a magokat, a mézet, és aprítsuk, míg összeáll a keverék.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kis kenyértepsit, és oszlassuk el benne a keveréket.
Nyomkodjuk jól bele.
Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Amint letelt az idő, vágjuk 12 különböző darabra, csomagoljuk be, így könnyen magunkkal vihetjük a munkába.
Két hétig fogyasztható.