Növeljük az energiaszintet ezzel a házi készítésű energiaszelettel

energiaszelet
Vágólapra másolva!
Az energiaszeletek kiváló út közbeni harapnivalók, olyan alapanyagokból készülnek, amelyek energiát adnak és segítenek megbirkózni még egy nehéz nappal is. Ha valóban tápláló és egészséges energiaszeleteket akarunk enni, akkor próbáljuk ki a következő receptet. A saját energiaszelet készítése sok előnnyel jár. Egyrészt pontosan tudjuk, milyen alapanyagokból készült, másrészt személyre szabadhatjuk.
Vágólapra másolva!

A mandula, a datolya és a kendermag természetesen gazdag fehérjékben, rostokban és más fontos tápanyagokban.

Tökéletes alapanyagok az energiaszeletekhez.

A mandula rengeteg egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmat, a datolyák pedig természetes édesítőszerek, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrásai.

A kendermag gazdag Ómega-3 és Ómega-6 zsírsavakban, sőt rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak testünk egészségéhez.

Íme a recept!

Energiaszelet. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Energiaszelet

Hozzávalók:

  • 1 bögre datolya
  • 1 bögre aszalt áfonya
  • ¾ bögre mandula
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál kendermag
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a datolyákat és a mandulákat egy aprítógép segítségével.
Adjuk hozzá az áfonyát, a magokat, a mézet, és aprítsuk, míg összeáll a keverék.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kis kenyértepsit, és oszlassuk el benne a keveréket.
Nyomkodjuk jól bele.
Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Amint letelt az idő, vágjuk 12 különböző darabra, csomagoljuk be, így könnyen magunkkal vihetjük a munkába.
Két hétig fogyasztható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!