Mennyei fokhagymás-rozmaringos kenyér házilag

kenyér,pék
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ez a kenyér abszolút az egyik kedvencünké válik! Finom a hagyományos házi kenyér is, de ki akarja mindig ugyanazt enni? Készítsük el ezt a mennyei fokhagymás kenyeret, ízesítsük rozmaringgal és élvezzük a szánkban keveredő aromákat! Egy szemvillanás alatt elfogy majd, könyörögni fogunk a repetáért.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Pixabay

Fokhagymás-rozmaringos kenyér

Hozzávalók:

  • 4 közepes fokhagyma
  • 2 evőkanál aktív száraz élesztő
  • 705 ml meleg víz
  • 830 g liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kukoricadara

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Pucoljuk meg a fokhagymát és aprítsuk fel vagy törjük össze.
Tegyük az élesztőt a meleg vízbe és tegyük félre 5 percre.
Keverjük össze a lisztet, a sót, a fokhagymát és a rozmaringot, majd dolgozzuk bele az élesztős keveréket egy fakanállal.
Fedjük le és tegyük meleg helyre legalább 3 órára.
Töltsünk meg egy nagy tepsit félig vízzel és tegyük a sütő aljára.
Vajazzunk ki egy tepsit, és szórjuk meg kukoricadarával.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre és szedjük ketté. Formázzunk belőle kenyeret és tegyük a tepsire távol egymástól.
Hintsük meg liszttel és hagyjuk pihenni 20 percig.
Vágjunk X-et a tetejére és süssük 30 percig.
Hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!