Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a Spagetti alla Chitarrához:
Elkészítés:
Öntsük egy edénybe a lisztet, készítsünk egy lyukat a közepébe, tegyük bele a tojást, a sót, egy kis olívaolajat.
Fokozatosan húzzuk rá a nedves összetevőkre a lisztet oldalról, majd dagasszuk a tésztát jó 10 percig.
Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.
Készítsünk belőle gömböt, és hagyjuk félórát pihenni.
Amint letelt az idő, nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen, és vágjuk vékony darabokra.
Tegyük fel főni a tésztát, közben készítsük el a szószt.
Öntsünk egy kis olívaolajat egy serpenyőbe, tegyük bele az apróra vágott hagymát, az apróra vágott bacont, a 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott répát, az apróra vágott paradicsomot és pároljuk meg.
Az ínyencség kedvéért egy kis vörösbort is önthetünk bele.
Végül sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszernövényeket. Ízlés szerint egy marék reszelt sajtot is keverhetünk a szószhoz.
Amint a tészta elkészült, és a szósz is összefőtt, keverjük hozzá a tésztát, és rottyantsuk össze az egészet.