Az uborka egyike azoknak a zöldségeknek, amelyeknek nagyon magas a víztartalma; több mint 90%-a víz. Ha fagyasztásról van szó, ez problémát jelenthet, hiszen
a kiolvasztás során megváltozik az állaga: vizes, szivacsos lesz.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem tudjuk lefagyasztani!
Ha nem szeretnénk, hogy kárba menjen az uborka, ugyanakkor nem akarjuk azt sem, hogy romoljon a minősége, három dolgot tehetünk.
Egyrészt vékony szeletekre vágjuk, és úgy fagyasztjuk le, amiből később kiváló uborkasaláta lesz.
Ha azért akarjuk megőrizni, mert ez az egyik kedvenc smoothie-alapanyagunk, akkor egyszerűen turmixoljuk össze, és fagyasszuk le így.
Illetve a harmadik módszer, hogy az uborka nagyon jól megfagy sóoldatban (só és víz keveréke). A sós lébe áztatott uborkának 24 óra kell, mire kiolvad a hűtőben.