Könnyű vegán húsgombócok ebédre
![vegan husgomboc](https://cdn.origo.hu/2023/12/D1eyu_GE9aluT7dDyB7AFCw5X2OH2ly1VbBy7-GlK-c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E1ZjUxZDA5Nzg4MDRhOGNiY2I2MmRhZDQ0YmZiM2Vj.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és a gombát.
Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még 2 percig.
Tegyük a keveréket egy aprítógépbe a megfőtt rizzsel, a liszttel, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel együtt.
Dolgozzuk jól össze.
Formázzunk a keverékből gombócokat, majd süssük ki vagy serpenyőben vagy a sütőben. Ha az utóbbi mellett döntünk, 200 fokon 10 perc alatt megsül.
Készítsünk hozzá paradicsomos mártást!