Miért tartják szuperételnek a pinto babot?

pinto bab
A pinto bab egy sokoldalú szuperétel, amelyet sós ételekhez és desszertekhez egyaránt fel lehet használni
Vágólapra másolva!
A babok a hüvelyesek rendjébe tartoznak, olcsó és könnyen elkészíthető alapanyagok a konyhában. Fogyasztásukkal számos egészségügyi előnyhöz juthatunk, nem véletlenül a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves részei. Antioxidánsokban és számos más tápanyagban gazdagok. Több fajtája is létezik, mi most azonban a pinto babra helyeztük a fókuszunkat. Nevét a spanyol frijol pintóról kapta, amely festett babot jelent. Kissé földes, szinte diós íze van, sós ételek és desszertek alapanyaga is lehet.
Vágólapra másolva!

A pinto bab egészségügyi előnyei

Kattintson a képre, galéria nyílik!

pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab
pinto bab

Mit főzzünk belőle?

Vegán hamburgerek kiváló alapanyaga lehet, hiszen a belőle készült húspogácsa rendkívül finom. Keverjük össze hagymával, fokhagymával és gombával. Chilis babot is készíthetünk belőle, ami egy olcsó és könnyű fogás. Akkor is szóba jöhet, ha csak kevés időnk van főzni.

Ha burritót vagy tortillát akarunk ebédre készíteni,

akkor se feledkezzünk meg a pinto babról. Sőt, még pizzafeltétként is megállja a helyét. Vagy készíthetünk belőle egytálételt is darált marhával és egy kis barbecue fűszerkeverékkel.

A hagyományos babos ételekben könnyű lecserélni az eddig használt babfajtát pinto babra. Így például, ha bablevesben gondolkodunk, nagyon egyszerű dolgunk lesz. Sőt, akár mártogatós is lehet belőle húsok mellé. Pürésítsük olívaolajjal, citrommal és fűszerekkel.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!