Én folyton túl sok szaloncukrot veszek a boltban karácsony előtt. Mindig megfogadom, hogy majd idén kevesebbet vásárolok belőle, de aztán újra ránk marad. Elkezdtem gondolkodni, hogy vajon mi legyen a megmaradt szaloncukorral, amikor beugrott: készíthetünk belőle „csokis" kekszet!
A kocsonya sok helyen az ünnepi asztalra készül, máshol azonban az új év elengedhetetlen fogása. Kijelenthetjük, hogy nagyon megosztja az embereket, hiszen vannak, akik imádják, mások ki nem állhatják a furcsa kinézetű ételt.
Faluhelyen egy tél sem múlhatott el füstölt malachúsokból készült, jó sok fokhagymával ízesített kocsonya nélkül. Lássuk, hogyan készíti egy falusi nagymama!
Bár az ünnepeknek vége, a minap még mindig találtam mézeskalácsot a szekrényben. Kaptunk innen, kaptunk onnan, végül annyi összegyűlt, hogy nem tudtuk megenni. Azon kezdtem gondolkodni, mit készítsek belőle, mert nem szerettem volna, hogy tönkre menjen. Akkor jött az ötlet.
A cukkini egy alacsony szénhidráttartalmú, tápanyagokban gazdag zöldség, amely nagyon jól beleillik a kiegyensúlyozott étrendbe. Talán nem örvend akkora népszerűségnek, mint kellene, noha az utóbbi időben eléggé elterjedt a fogyasztása.
Sokoldalú alapanyag, bármit is készítsünk belőle, a végeredmény biztosan isteni lesz. Ám nemcsak az íze, hanem az egészségügyi előnyei miatt is érdemes fogyasztanunk.
A tavalyi év a habkávéról, a kaktuszvízről és a növényi eredetű fehérjékről szólt. Ám 2021-ben egészen új étel- és italtrendekre számíthatunk a brit székhelyű Waitrose szerint. Az amchoortól kezdve a fekete fokhagymán keresztül egészen az etióp lepénykenyerekig számos újdonsággal találkozhatunk ebben az évben. Nézzük meg, milyen ételekért lesz oda a világ 2021-ben!
Az avokádó tele van élelmi rostokkal, egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Egy rendkívül egészséges alapanyag, amely jótékony hatással van a szervezetünk egészségére.
Az avokádó napi fogyasztása javíthatja a bél egészségét – derül ki az Illinoisi Egyetem új tanulmányából. Sharon Thompson, az U táplálkozástudományi osztályának végzős hallgatója számos érdekességet osztott még meg velünk.
Az almában az a legjobb, hogy minden évszakban elérhető, és szinte megunhatatlan. Kézenfekvő vitaminforrás, amely nemcsak egy süteményt varázsol még élvezetesebbé, de isteni turmixokat is készíthetünk belőle. A másik nagy kedvencünk az almalé, amely frissen, házilag készítve még finomabb és még egészségesebb, mint a bolti változatok.
Ahogy megyünk bele a januárba és egyre hidegebb lesz az idő, úgy fogy egyre több forró ital is. Nemcsak az ízük miatt imádjuk őket, hanem mert megmelengetik a kezünket és a lelkünket egy hideg reggelen.
Vegyük például a forró csokoládét, amely ráadásul egy nagyon sokoldalú ital – úgy készítjük, ahogy szeretnénk, tényleg csak a képzeletünk szabhat határt az összetevőknek. Segítség gyanánt összegyűjtöttük azokat az alapanyagokat, amelyekkel könnyű feldobni a forró csokoládénkat.
Publikálták a főszervezők a 2021-2022. évi közétkeztetési szakácsverseny hivatalos kiírását, a megmérettetésre március 19-ig jelentkezhetnek a csapatok - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.
Az új évben gyakran teszünk fogadalmakat az életvitelünkre vonatkozóan. Megígérjük magunknak, hogy végre elkezdjük a diétát, és egészségesebben fogunk étkezni. Aztán jön a mindennapi rutin, a szürke hétköznapok, és hamar feladjuk a dolgot.
Nehéz kitalálni, hogyan cseréljük le eddigi fogásainkat, receptjeinket, ami egy idő után terhessé válik. Szerencsére ez a gyűjtemény segíthet abban, milyen sült köretek kerüljenek az asztalra az unalmas hasábburgonya helyett.
A rizs és a káposzta jó párost alkot. Ezt eddig is tudtuk. Na, de egy levesben? Igen! Sőt, ez a leves talán képes megszerettetni velünk a káposztát, mint megosztó alapanyagot. Vannak, akik szeretik, mások már az illatát is utálják. Ám ez a fogás most mindent megváltoztathat. Arról nem beszélve, hogy gyorsan készen van, ráadásul a pénztárcánkat sem kell túlterhelnünk.
Fehérbor kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl 2017-es Rabbit Periscope Rajnai Rizlingje, a vörösborok között pedig a ménesi Balla Géza Pincészet szintén 2017-es Feketeleányka Selectionje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.
Milyen a tökéletes hamburger? Erre a kérdésre rengeteg válasz érkezhet. Egy bogotai étteremben, Kolumbiában, például az aranyozott burger a vendégek kedvence.
Az édesburgonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem véletlenül. Nemcsak finom, hanem egészséges is: tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Fogyasztása sokféle egészségügyi előnnyel jár, amellyel érdemes tisztában lenni. Ezeket szedtük össze, és még egy finom levesreceptet is hoztunk.
Szeretek levest enni a főfogás előtt. Ennek ellenére is azt szoktam mondani, hogy a leves csak úgy átfolyik rajtam. Na, de nem ez a leves! A zöldségektől és a húsgombócoktól olyan laktatóvá válik, hogy még a másodikfélét is csak később tudom megenni.
Ebből a videóból kiderül, hogyan lehet könnyen eltüntetni az odaégett szennyeződéseket az edényből, hogyan reszeljünk fokhagymát vagy szedjük ki a tojáshéjat a felütött tojásból. Nézze meg a videót!