Ezt a póréhagymás krémlevest mindenképp próbálja ki márciusban
![póréhagymás krémleves](https://cdn.origo.hu/2023/12/iPTGgSLF2wK78jzcjTTMRbih2PD_BxJbAh7h_hOLRag/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0N2EwOTAzMDhiYjRmMjA5NWZmMWNiNzNhMzkxYzFh.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben
Adjuk hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, pirítsuk 10 percig folyamatos keverés mellett.
Adjuk hozzá a burgonyát, az alaplevet vagy vizet, a babérleveleket, a kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk.
Főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul.
Vegyük ki belőle a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd dolgozzuk össze botmixerrel.
Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, és ízesítsük még ízlés szerint.
Díszítsük friss fűszernövényekkel vagy metélőhagymával.