A reggeli tojárántottát mielőtt a serpenyőbe öntenénk, adjunk hozzá 1-2 teáskanál pesztót. Így süssük ki a rántottát! Egy merőben új ízélményben lehet részünk.
Friss zöldségekkel ideális napindító.
Készítsünk magunknak vagy a gyermekünknek egy finom sonkás-sajtos szendvicset, amibe a sonka és a sajt mellé belecsempészhetünk egy vékony réteg pesztós-majonézt is. 1:1 arányban keverjük össze a pesztót és a majonézt, így lesz igazán finom.
Főzzük meg a kedvenc tésztánkat. A pesztóhoz tökéletes választás a szélesmetélt, de ha munkába is viszünk az ebédből, akkor praktikusabb a penne vagy a fusili.
A kész tésztára tegyünk a pesztóból 3-4 teáskanállal.
Ha túl sűrű a mártás, tehetünk bele 1-2 evőkanállal a főzőléből is. De akár fokhagymával is ízesíthetjük, ha kedvünk tartja.
Uzsonnára vegyünk elő egy mozzarellát és 5 szem koktélparadicsomot, vágjuk őket falatnyi darabokra és csöpögtessünk rá pár csepp pesztót. Egy szelet pirítóst is fogyaszthatunk mellé, ha nem diétázunk.
Vacsorára készítsünk pesztós csirkemellet a szeretteinknek,
imádni fognak érte, és nem is kell, hogy tudják, hogy milyen egyszerű volt. Vágjuk fel a csirkemellet kisebb darabokra, kenjük meg pesztóval és tekerjük be levelestésztába.
Süssük meg és tálaljuk friss salátával.
Ha lefekvés előtt valamiért megéheznénk, akkor pár szál répát, zellerszárat, paprikát vékony csíkokra vágva mártogassuk a pesztóba. Húsimádók tehetik ezt virslivel is.