Ropogós halloumi ebédre paradicsomos mártogatóssal
![halloumi](https://cdn.origo.hu/2023/12/mtLMy4lDZzDvrE-uJycdH_ZmjnjDNaAZYXLA6Ph4y3w/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyNTkwOTU1Mzk5NDRlMWY4ZjRmNWU3OTlkZDk4Yzcy.webp)
halloumi
Hozzávalók a halloumihoz:
Hozzávalók a mártogatóshoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk karikára a paradicsmot, majd keverjük össze a lereszelt fokhagymával, olívaolajjal, csiliporral, sóval és borssal.
Amikor a fűszerek és az olaj is jól bevonta a paradicsomot, mehet a sütőbe 25-30 percre.
Közben vágjuk a sajtokat ujjnyi vastag rudakra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a paprikát, a hagymaport és az oregánót.
Forgassuk meg a keverékben a sajtrudakat, és süssük ki olajban.
Amikor a paradicsom megsült, tegyük egy aprítógépbe és pépesítsük.
Tálaljuk a sajtot a mártással, friss petrezselyemmel megszórva.