Miért imádnivaló alapanyag a jégcsapretek?

jégcsapretek tulajdonságai
Fogyaszthatjuk nyersen, pácolva, főzve vagy sütve. Nyersen lereszelve saláták alapanyaga lehet, ha krumplival együtt sütjük, feldobjuk vele az ízét
Vágólapra másolva!
Tavasszal főként a hónapos retek örvend nagy népszerűségnek, ugyanakkor ne feledkezzünk el a jégcsapretekről sem. Nemcsak finom, hanem egészséges is, és kár lenne lehagyni a húsvéti szendvicsekről. Egy rendkívül sokoldalú alapanyag, noha keveset eszünk belőle. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságait, amelyekért imádnivalónak lehet nevezni – és amiért innentől kezdve talán rendszeresen veszünk is a piacon.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

jégcsapretek
Kevésbé ismert nyári zöldségek és gyümölcsök, amiket neked is enned kellene ez zsír jégcsapretek
jégcsapretek
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai
jégcsapretek tulajdonságai

Sült jégcsapretek

Hozzávalók:

  • 800 g jégcsapretek
  • 3 és fél evőkanál szőlőmagolaj
  • 2 teáskanál csilipaszta
  • 1 teáskanál Tamari-szósz
  • ½ teáskanál gyömbérpép
  • ½ teáskanál cukor
  • ½ teáskanál só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tisztítsuk meg a retket, vágjuk le a végeit.
Daraboljuk fel úgy, mintha szalmakrumplit készítenénk.
Egy tálban keverjük össze az olajat, a csilipasztát, a Tamarit, a gyömbért, a cukrot és a sót.
Tegyük a retket tepsire, locsoljuk meg az olajos keverékkel, aztán forgassuk át kézzel.
Süssük aranybarnára 30 perc alatt.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!