Ma már nem kell az első gyorsétteremig mennünk, ha egy finom amerikai salátára vágyunk, hiszen a Mindmegette házi coleslaw-receptjével otthonunkban is könnyen elkészíthető a világhírű saláta, mely a káposztának köszönhetően rengeteg C-vitamint tartalmaz, a hozzá adott szósz miatt pedig a neves portál garantálja, hogy azok is imádni fogják, akik alapjáraton idegenkednek a nyers zöldségektől.
A gyorséttermek hazai térhódítása idején robbant be a köztudatba coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta.
Csak néhány összetevőből áll, az elkészítése pofonegyszerű, ráadásul azok is imádni fogják, akik alapjáraton nem rajonganak a káposztáért.
Így hát nem is csoda, hogy lassan az egész világot bekebelezi. Kiváló kísérője minden grillezett és roston sült húsnak vagy halnak, illetve sajtnak, szóval egy esti vacsorához már akár délelőtt is előkészítheted.
Coleslaw
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
0,5 fej lila káposzta
1 fej zöld káposzta
só
bors
A szószhoz:
4 ek tejföl
2 ek majonéz
2 tk mustár
1 tk citromlé
2 kávéskanál cukor
só
bors
Elkészítés
Mindenek előtt megmossuk a zöldségeket, majd a sárgarépát megpucoljuk. Ezután egy mélyebb tálba lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk a kétféle káposztát, a répát és a hagymát. Megsózzuk, majd alaposan összekeverjük, aztán félretesszük.
Az öntethez a tejfölt összekeverjük a majonézzel, közben hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, a sót, a borsot és a cukrot. Ezután ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, aztán néhány órára a hűtőbe tesszük.
Grillezett és roston sült hús, illetve sajt mellé tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!