A termékek és a dizájn is ugyanolyan, mint Los Angelesben. Minden fánkunk kézműves az egyszerűektől a különlegesekig
- mondta a megnyitón a Cream Donuts and Shakes tulajdonosa, Alex Hemingway. Az amerikai üzletember három gyerekével él Budapesten, a pandémia alatt gondolkoztak azon, mit is szeretnének csinálni, hol szeretnének lenni, ha véget ér a világjárvány, így jött az ötlet, hogy létrehozzanak egy igazi amerikai fánkozót Magyarországon.
Az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérleteztek, a kísérletezés részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. A fánkokat megkóstoltuk, és valóban könnyedek, levegősek és persze finomak is.
Nemcsak az ízre és az összetevőkre figyeltek oda, de a fánkok megjelenésére is.
Még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki.
Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem.
25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak állandó jelleggel, ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel is készülnek. Alex Hemingway, a Cream amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy
egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket, és bár minden meglepetést nem szeretnének előre ellőni, annyit elárult, hogy a Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról.
Nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a Cream. A kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján.
Az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg.
A sós finomságokat kedvelőknek az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.
A fánkozó minden nap nyitva van,
viszont házhozszállítás nincs és nem is lesz,
a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.