A Mindmegette nagy sikerű sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most megmutatják, hogyan lesz tökéletes a gyümölcsleves. Cikkünk végén bemutatunk egy gyors nyári receptet is.
Aki azt szeretné, hogy a gyümölcsleves igazán krémes legyen, akkor a népszerű portál ajánl egy egyszerű trükköt.
A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes.
Próbálja frissen szerzett tudását az alábbi, ízletes recepten!
Tejfölös cseresznyeleves
Hozzávalók: A leveshez:
50 dkg magozott cseresznye
1 rúd fahéj
1 tk. egész szegfűszeg
2 szelet citrom
9 dkg cukor
1 csipet só
A habaráshoz:
2 dl tejföl
2 ek pudingpor
Elkészítése:
A tejfölös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábasba öntjük a kimagozott cseresznyét.
Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
A habaráshoz a pudingport kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!