Készítsen császármorzsát grillen! - videó
![császármorzsa](https://cdn.origo.hu/2023/12/dgn5NtdvO3nlO_T8N5re9Z_TjltMKGyqoQz_GLjnX24/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhOGJjMzVkYmY2MzQ1ODhhYTljZDE2OWUzODllMWQx.webp)
A palacsintatészta alapon nyugvó császármorzsa elkészítése nem igényel túl sok gyakorlatot, tulajdonképpen egy tojásban gazdag, tejjel készített tészta az alapja, ahol a tojások fehérjét kemény habbá verik, így forgatják bele a tésztába, majd a tésztát egyben öntik bele a forró, vajas serpenyőbe.
Ezután már csak várni kell, hogy - közepes lángon - a tészta alaposan átsüljön, majd fakanállal négy részre kell metszeni a tésztát, a darabokat egyesével átforgatni, a megsütni a vastag palacsinta túlsó felét is.
A smarni tésztája természetesen kedvünk szerint turbózható.
A serpenyőbe kerülést követően, a még folyós tésztát megszórhatjuk konyakba, rumba vagy épp teába áztatott mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel, de vékonyra szelt körte, reszelt alma vagy bogyós gyümölcsök is kerülhetnek bele.