A káposztafélék családjának itthon a lila, a fejes és a kelkáposzta a legkedveltebb tagjai, pedig ide tartozik a kínai kel, a kelbimbó, sőt, még a karfiol is, amelyet már több mint 500 éve termesztik.
Nem csoda, hogy régóta az egyik legkedveltebb zöldségféle, az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt kifejezetten ajánlott a fogyasztása: remek vízhajtó, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő, de az immunrendszert is erősíti.
A lila káposztát általában párolva fogyasztjuk. Igazán könnyű elkészíteni, a népszerű hazai portál legújabb videója pedig bemutatja a receptet is.
Kiváló köret sültek mellé, a Márton-napi libasült például elképzelhetetlen nélküle, de úgy is finom, ha megpirítjuk, majd nyakon öntjük joghurt és tejföl keverékével.
Hozzávalók:
Elkészítése: