A neves gasztronómiai portál szerint már a vásárlásnál érdemes figyelni:
válasszunk kisebb és sötét zöld, frissebb kelbimbókat, ezeknek ugyanis édesebb az ízük!
Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, mert akkor veszít tápértékéből és felerősödik jellegzetes kesernyés íze.
A legjobb, ha nem is főzzük, hanem sütjük.
A legízletesebb air fryer-ben, azaz forró levegős sütőben elkészítve, de természetesen légkeveréses sütőben, sütőben is készülhet.
Ezért érdemes kelbimbót fogyasztani
Már egy adag elfogyasztásával fedezhetjük a napi C- és K-vitamin szükségletünket. A C-vitamin és más antioxidáns anyagok segítenek megőrizni a szem egészségét, és a látás minőségét – akár idősebb korban is. A C- és az A-vitamin védi a bőr egészségét, a K-vitamin védi, erősíti a csontokat. Fontos szerepe van a daganatos betegségek megelőzésében is: azok a kéntartalmú vegyületek (mint például a szulforafán), amelyeknek kesernyés ízét és kellemetlen szagát köszönheti, valamint a klorofill is hatékony rákellenes anyagok.