A káposzta az egyik legegészségesebb, egész évben elérhető zöldségünk, ami elsősorban akkor kap nagyobb teret, amkor minden másnak lecsengőben van a szezonja: novembertől kb. februárig. Külső levelei jó E-vitamin források. Sok C-vitamint tartalmaz, valamint magas vas-, kalcium- és kalcium tartalma. Ezen kívül A-B6-, B12-, D-, E- és K-vitamin található benne, az ásványi anyagok közül pedig mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is fellelhető benne.
A káposztában található kén is, ennek köszönheti jellegzetes illatát. A kén azonban nem csak a káposztát azonosító illatért felelős, hanem segíti a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását.
Nézzük, hogyan készül a nagyi-féle káposztás tészta, ami az egyik legegyszerűbb és legfinomabb - egyben legmegosztóbb étlek egyike: a kész tésztát sózók és a porcukrozók tábora gyakran összefeszül e témában. Szerencsére az elkészítést ez nem befolyásolja, bors mindenképpen kell bele.
Hozzávalók:
Elkészítése: