A kiemelkedő gasztronómiai portál így javasolja a gyors vendégváró elkészítését:
Sajtos ropogós
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- olvasztott vaj a kenéshez
- só
- 1 db tojás a kenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- Kiterítjük a leveles tésztát egy sima felületen, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megsózzuk.
- A tésztát kiszúrjuk tetszőleges formákkal (kör, csillag, fenyőfa, csík, stb.), majd az így elkészült figurákat szellősen egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Végül megkenjük az összes tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Használhatunk füstölt és síma sajt keveréket is.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük a sajtos ropogóst. Akkor jó, ha már szép aranysárga, a sajt pedig megpirult a tetején.