Ha újév, akkor másnaposság, amin csak egy dolog segíthet: egy finom, tartalmas, vitamindús leves! A korhelyleves tudja mindezt, hiszen C-vitaminban gazdag savanyúkáposztából, valamint jóféle házi zsírszalonnából és kolbászból készül. Nem érdemes kihagyni! - hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
A korhelyleves nemcsak a testet, hanem a lelket is melengeti, ráadásul a gyomrunknak is jót tesz.
Az ízletes, gazdag, savanyú káposztából készülő fogás ráadásul olyan kiadós, hogy főételnek is megállja a helyét, így elég utána csak egy könnyű desszert.
Aki most megkívánta, annak mutatunk egy ínycsiklandó receptet: is megkívántad, akkor mutatunk 3 zseniális korhelyleves receptet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé. Imádni fogja a család!
Korhelyleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos füstölt szalonna
0.5 tk édes-nemes pirospaprika
50 dkg savanyú káposzta
só
frissen őrölt bors
4 db babérlevél
30 dkg szárazkolbász
30 dkg főtt füstölt tarja
20 dkg tejföl
2 ek finomliszt
friss kenyér
Elkészítés:
A korhelyleveshez a hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat. Levesszük a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük az apróra vágott savanyú káposztát.
Visszatesszük a tűzre, aztán néhány percig pirítjuk. Ezután felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.
A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst felaprítjuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük, aztán habarjuk be vele a levest. Felforraljuk, és így főzzük pár percig. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!