Így készül a tökéletes resztelt máj
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/hF7cURZqW50BAJr-XoHda0iAXtzgP85xVR29wS0zvBI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE0ZTRjMzc3MTlmOTQzNjhiYTBkY2VjM2U5ZWM4Y2Vi.webp)
Zománc Bisztrócska, Vászoly, resztelt máj
Kezdjük egy kis névmagyarázattal: a resztelt jelző a pirítani jelentésű német rösten igéből származik. Ebben rejlik a lényeg: a félórán belül tálalható pörköltszerűséghez a májat tényleg csak pirítani kell, nem szabad párolni.
A népszerű hazai portál így javasolja a resztelt máj elkészítését:
Tippek
- Az idősebb májat elkészítés előtt szórjuk meg egyenletesen borssal, majd kenjük meg vékonyan olajjal, esetleg sertészsírral, és hagyjuk pácolódni egy napig. Finom puha lesz, akárhogy készítjük el utána.