A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. A kiemelkedő hazai portál ezúttal arra hozott egy tippet, hogy készíthetjük el a tejbegrízt anélkül, hogy leégne az alja.
Aki azt szeretné, hogy tejbegríze még véletlenül se égjen le, annak a tej előtt valami mást is érdemes beleönteni az edénybe.
Tipp
Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk a lábasba.
Tejbegríz
Hozzávalók:
5 dl tej
2 ek cukor
1 csipet só
4 ek búzadara
A tetejére:
kakaópor, fahéjas cukor, vagy lekvár)
Elkészítése:
A tejbegríz elkészítéséhez először egy kevés vizet öntünk az edénybe, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
A felforralt tejhez hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergessük.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
Tetejére kakaóport, fahéjas cukrot vagy lekvárt tehetünk, de kínálhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel vagy befőttel is.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!