Ahhoz, hogy az általunk készített steak legyen a környéken a legfinomabb, nem kell bonyolult mesterfogásokat bevetni.
Néhány hasznos tipp és apró trükk alkalmazásával biztosan nem kell aggódnunk a végeredmény miatt.
Íme az útmutató, amelynek ismeretében már gyújthatjuk is be a grillt:
Ezek a húsfajták a legalkalmasabbak a grillezésre:
A húst szegélyező zsírréteget érdemes bevagdosni, a húst nagy lángon meg kell pirítani, majd 5-8 percig kell sütni, attól függően, hogy véresen vagy közepesen átsütve szeretjük.
A T-bone steak a második legnagyobb steakfajta, ennél már csak a Porthouse-steak nagyobb, ami akár 1 kg-ot is nyomhat.
A steakek grillezéséhez a faszenes grillsütő a legjobb választás, mert jellegzetesen füstös ízű ételek készíthetők ezzel a sütőtípussal.
Pelletgrillezőben ugyancsak tökéletes steaket készíthetünk, mert a fapellet plusz, ínycsiklandó ízt ad a húsoknak. De akkor sem kell aggódnunk, ha gázgrillel rendelkezünk, ezzel az eszközzel is remek steakeket süthetünk. A gázüzemű grill használatánál a kezdőknek sem kell az eredmény miatt nyugtalankodniuk, ugyanis pontosan szabályozhatjuk rajta a hőfokot, ezáltal kisebb eséllyel égetünk el rajta egy nagyobb darab húst.