A zöldfűszerek igencsak egészséges ízesítői az ételeinknek, mégsem használjuk őket kellőképpen széles körben. Vagy ha elő is kerül a főzéskor, szinte garantált, hogy mindenki a kézenfekvőbb megoldáshoz nyúl: a szárított változathoz.
Ennek hátterében állhat, hogy a tasakos fűszereket olyan egyszerű használni, míg a frissek esetében egy örökkévalóságig tart, mire az apró leveleket egyesével leszedegetjük a szárról.
Pedig számos előnye van, ha friss fűszereket használunk, és most azt is megmutatjuk, hogyan ússzuk meg a szárazással járó macerát.
A népszerű videós közösségimédia-felületen bukkantunk arra a trükkre, amit mindenkinek ismernie kell.
Nincs szükség másra, mint egy sajtreszelőre, aminek a lyukain áthúzva a fűszerágat a levelek könnyedén leválnak, a szár pedig csupasz marad.
Aki most te is eldöntötte, hogy ezentúl csak a friss fűszerek jöhetnek szóba, segítünk kicsit, melyik ételhez milyen fajtát válasszon: