Ezzel a praktikával gyerekjáték a befőttek kinyitása

befőtt
befőtt
Vágólapra másolva!
Biztos, hogy sokunknak okoztak már kellemetlen perceket azok a befőttesüvegek, melyekben szeretett savanyúságaink vagy lekvárjaink lapultak, viszont fedelük elcsavarása jelentős ellenállásba ütközött. Többnyire az ilyen helyzetekben jön a klasszikus késsel való feszegetés, amíg meg nem halljuk azt a bizonyos szisszenést, de a Mindmegette talált egy új megoldást a problémára.
Vágólapra másolva!

A befőtteket a legtöbb esetben akkor zárjuk le, amikor még meleg annak tartalma. Azonban ahogy elkezd kihűlni, a levegő összehúzódik, és egy vákuumos steril környezet alakul ki, aminek hatására nem tudnak elszaporodni a baktériumok.

A befőttesüvegek felnyitása éppen ezért nem mindig egyszerű, így sokszor vért izzadunk, mire sikerül az üveg tartalmához hozzájutni. Ilyen esetekben leginkább egy tompa kés kerül a kezünkbe, aminek hegyével addig feszegetjük a csavaros fedő szélét, amíg nem keletkezik rajta egy akkora rés, amin keresztül megszűnik az a bizonyos szívó hatás.

Nos, következő praktikánk is hasonló elven működik, csak itt kés helyett egy sörnyitót használunk. Alkalmazása pontosan úgy történik, mintha egy jó kézműves sört pattintanánk meg vele, csak ebben az esetben nem a söröskupakra, hanem a befőttesüveg oldalához illesztjük, mintha csak fel szeretnénk bontani. Ezután nincs más dolgunk, mint óvatosan felfelé feszegetni a tető oldalát addig, amíg el nem illan a vákuum. Egyszerűbb eljárás ez, mint a késsel való feszegetés vagy szurkálás, ráadásul kézenfekvőbb is.

Biztos, hogy sokunknak okoztak már kellemetlen perceket azok a befőttesüvegek, melyekben szeretett savanyúságaink vagy lekvárjaink lapultak. Forrás: Mindmegette.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről