A fasírt alapreceptje nem bonyolult: darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, esetleg zabpehelyben, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá roppanós panír.
A Ripost most egy olyan receptet osztott meg, amiből kimarad a kenyér és belekerül valami egészen más.
Hogy mi ez a titokzatos hozzávaló? A zsemle helyett egyszerűen tegyünk a fasírtba szódabikarbónát!
Ez a hétköznapi, minden háztartásban megtalálható anyag sütés közben szinte felfújja a húst, amitől a térfogata kissé megnövekszik, a belseje pedig könnyű, laza szerkezetű lesz.
Ha mégis nagyon puhának, képlékenynek érezzük a húsos keveréket, adjunk hozzá egy kevés csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít abban, hogy könnyebben formázzuk meg a golyókat.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Forrás: Mindmegette