Kevés étel van, ami egy téli hideg estén jobban esik, mint egy tányér krémes krumplipüré, legyen az köret vagy akár önálló étkezés.
Bár rendkívül népszerű vacsora, mégis ritka, hogy valaki úgy tudja elkészíteni, hogy tökéletes állagú legyen.
Sokan minden alkalommal elkövetik ugyanazt a hibát, és még mindig nem értik, miért nem sikerült elérnie a vágyott állagot.
A napokban viszont egy séf megosztotta remek tanácsát, hogy olyan könnyű, habos köretet készítsünk, amiről eddig csak álmodtunk.
Rosemary Gill egy bostoni szakácsiskola oktatási igazgatója, aki gyakran megosztja nagyszerű ötleteit a TikTok-on, lelkes tanítványai nagy örömére. Az egyik ilyen videóból derült ki az is, hogy mit rontott el eddig a legtöbb háziasszony a krumplipüré készítésénél.
Talán szokatlanul hangzik, de az oktatóvideóban Rosemary azt javasolja,
ne vízben, hanem tejben pároljuk a burgonyát.
A krumpli ugyanis főzés közben úgy viselkedik, mint a tészta, azaz kioldódik belőle a keményítő, ami keveredik a főzőfolyadékkal. Tejben főzve pedig megőrzi a természetes krémességét.
Ha vízben pároljuk a burgonyát, majd leöntjük róla, azzal az összes kioldódott keményítőt elpazaroljuk. Ezután tejszín kerül bele, amitől nehéz állaga lesz. Ebben az esetben a tej lesz a főzőfolyadék, amit nem kell róla leönteni, így helyettesíti a nehéz, zsíros tejszínt, és a keményítő sem a lefolyóban végzi"
A követők lelkesen fogadták Rosemary tanácsait, egyikük egyenesen zseniálisnak nevezte a szakácsnőt, egy másik pedig megírta, hogy amióta így főzi a krumplipürét, többet is érdeklődtek nála, mitől ilyen finom.
Forrás: Mirror