A Mindmegette összegyűjtötte a legjobb, legfinomabb sós vendégváró finomságokat. Íme a gyűjtemény, egyet mi is megmutatunk:
Hozzávalók:
A tetejére:
- A puha sajtos rúd tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral.
- A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a sót, végül a reszelt sajtot. Tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
- A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle. 10 percig pihentetjük.
- A maradék sajtot lereszeljük, megszórjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.