A krémleveseket soha nem unjuk meg, hiszen élvezzük, ahogy hideg időben a fűszeres, forró krém átmelegít, nyáron pedig a gyümölcsös, hűs variációk segítenek, hogy elviseljük a hőséget, és közben jól is lakjunk. A burgonyakrémleves örök kedvenc, amit egy egyszerű hozzávalóval még ízletesebbé, még tartalmasabbá tehetünk – csinál kedvet a Mindmegette.
Ilyenkor, március elején, már hajlamosak vagyunk elhinni, hogy végleg vége a rossz időnek, és bizony gyakran bedőlünk a csalóka napsugaraknak. A hajnalok és az esték azonban még hűvösek lehetnek, és ilyenkor szuper ötlet egy tányér forró krémleves, ami laktat, és ami felmelegít. A burgonyakrémleves sokak kedvence, többféle módon készíthetjük.
Ha azt szeretnénk, hogy még krémesebb és ettől persze még finomabb legyen a végeredmény, szükség lesz egy egyszerű hozzávalóra – ez pedig nem más, mint a sajt.
Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi, a végeredmény pedig bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz.
Burgonykrémleves
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
5 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
1 ek liszt
1/2 ek petrezselyem
csipetnyi őrölt bors
só
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig kis lángon főzzük.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!