Ez a legfinomabb házi csokifagyi titka

Hihetetlen, milyen ételekhez használnak vért - Galéria csoki csokolédé fagyi fagylalt
Vágólapra másolva!
Nem kell Olaszországig vagy egy díjnyertes cukrászdába mennünk az igazán jó fagylaltért - otthon is kikísérletezhetjük a tökéletes házi csokifagyi receptjét – állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A hagyományos fagylalt tejből, tejszínből, cukorból és tojásból áll össze.

A cukrászok a főzött fagyit tartják az „igazinak", de az olasz fagyi például speciális gépekkel, főzés nélkül készül.

A szintén nagy népszerűségnek örvendő sorbet tulajdonképpen egy jeges gyümölcspüré, ami mind zsír-, mind kalóriatartalomban messze alulmarad hagyományos társától. Ráadásul, mivel vízalapú, nem tartalmaz tejet és tojást, úgyhogy ételérzékenyek is fogyaszthatják.

Nem kell Olaszországig, vagy egy díjnyertes cukrászdáig mennünk az igazán jó fagylaltért. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítése is sokkal egyszerűbb és minimum 25 százalékos gyümölcstartalmával egészségesebb is klasszikus verziójánál. A hagyományos fagylalt osztrák közvetítéssel, a sorbet pedig valószínűleg a törökökön keresztül került Magyarországra.

A fagylaltgépet már az 1840-es években feltalálták Amerikában, melynek utóhatásaként az 1920-as évek végén beindult a tömegtermelés is.

Manapság számtalan fagylaltgép elérhető, amelyekkel otthon is el tudjuk készíteni a kedvencünket, ráadásul olyan alapanyagokból és formában, amilyenben csak kedvünk tartja. Ha valaki nem akar fagylaltgépbe fektetni, az is nekiállhat fagyit készíteni, hiszen egy egyszerű módszerrel helyttesíthetjük a gépet - máris mutatjuk, hogyan!

Házi csokifagyi

Hozzávalók:

  • 16 dkg zsíros tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 16 dkg csokoládé kockákra összetörve
  • 16 dkg tejszín
  • vaníliakivonat (ízlés szerint)

Elkészítése:

  1. A tejet forráspontig melegítjük.
  2. A csokoládét a cukorral egy turmixgépben vagy késes aprítóval finomra daraboljuk.
  3. Hozzáadjuk a forró tejet és alaposan simára keverjük.
  4. Megvárjuk, amíg kihűl, majd beletesszük a tejszínt és a vaníliakivonatot.
  5. Ezután csak a fagylaltgépre kell bíznunk a masszát, és egy óra múlva lapátolhatjuk is a tölcsérekbe a csokifagyinkat! Természetesen a receptet növényi tejjel és vegán csokival is készíthetjük, illetve feldobhatjuk további hozzávalókkal, ízesítőkkel.
  6. Ha nincs otthon fagyigépünk, akkor a kihűlt masszát tegyük a fagyasztóba, és fél óránként kézi mixerrel keverjük át.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!