Maradék kenyérből kiadós vacsora: így készül a sonkás-szalámis kenyérpizza - videó
2023. november 10. 08:46
kenyérpizza
Vágólapra másolva!
Akinek nincs kedved pizzatésztát gyúrni, a bolti tésztától pedig a hideg is kirázza, mutatunk egy kiváló alternatívát. Nem kell gyúrni, nem kell keleszteni és mégis olyan finom, mint az igazi pizza. A megmaradt kenyérből pillanatok alatt laktató, finom pizzát készíthetünk, csak rétegezzük egy gáztepsi aljába, és locsoljuk meg palacsintatésztával. Ezután jöhetnek rá a feltétek, és mehet is a sütőbe.
A kiemelkedő gasztonómiai portál így javasolja a nem mindennapi fogás elkészítését:
Sonkás-szalámis kenyérpizza
Hozzávalók: A palacsintatésztához:
20 dkg liszt
2 csip só
4 dl tej
2 db tojás
A pizzához:
olaj
12 szelet kenyér
4 dl paradicsomszósz
10 dkg szalámi
10 dkg sonka
2 db paradicsom
1 bögre gomba
1 bögre brokkoli
sajt
Elkészítés:
A kenyérpizzához a lisztből, a sóból, a tejből és a tojásból csomómentes palacsintatésztát keverünk.
Egy nagy sütőtepsit vékonyan meglocsolunk olajjal és elhelyezzük rajta a szeletelt kenyereket. Az egészet leöntjük a palacsinatatésztával, ügyelve arra, hogy a kenyerek közötti réseket kitöltse a tészta. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 15 percig sütjük, majd kivesszük.
A kenyérpizzát lekenjük a paradicsomszósszal. Elhelyezzük rajta a feltéteket, egyik sorra szalámit, a másikra sonkát teszünk. Rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, a megtisztított, apróra vágott gombát és a kisebb rózsákra szedett brokkolit. A tetejére tehetünk szeletelt sajtot és megszórhatjuk reszelt sajttal is.