Ha valami olyan ebédet vagy vacsorát készítenénk, ami gyorsan készen van, de egy picit eltérnénk a megszokott receptúráktól, akkor ez a sütőben sült tejszínes csirkemell megfelelő választás lesz! Van benne ugyanis aszalt paradicsom és bébispenót is, de bármelyik elhagyható, és persze szabadon lecserélhető például bazsalikomra, kockázott baconre, gombára – ami csak szem, szájnak ingere!
Így készül a villámgyors, mégis kreatív fogás:
Tejszínes csirkemell - újragondolva
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek szárított paradicsom
- 10 dkg konyhakész bébispenót
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
- A tejszínes csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk kissé, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk a hússzeleteket, és hozzáadjuk a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Ezután mindet egy tűzálló tálba szedjük.
- A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadjuk a lecsepegtetett, felcsíkozott szárított paradicsomot és a durvára aprított spenótot.
- Pár percig kevergetés mellett pirítjuk, pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd az egészet a csirkére locsoljuk.
- Végül készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Koktélparadicsommal és friss zöldfűszerekkel tálalhatjuk.
Ha több hasznos receptre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!