Új év, új szokások - a legtöbben ilyenkor érzik azt: itt az idő az életmódváltásra, mondván: mikor, ha nem januárban vágjunk bele?
A 2014-ben létrejött,Veganuary névre kereszetelt nemzetközi kezdeményezés éppen ebben az elhatározásban támogatná az embereket, mégpedig úgy, hogy az év első hónapjában arra buzdít mindenkit: tegyünk jót magunkkal, tegyünk jót a bolygóval, és fogyasszunk minél több növényi alapú éltelt.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, növényi alapú étrend ugyanis számos jótékony, egészségi állapotra pozitív hatással rendelkezik, hiszen a magasabb zöldség-gyümölcsbevitelnek köszönhetően magasabb rost, vitamin és ásványianyag bevitellel jár. A kevesebb állati eredetű élelmiszer fogyasztása miatt pedig, a telített zsírok is csak minimális mennyiségben jelennek meg az étrenben.
Sokan vannak azonban, akik bár elszántak, nehezen tudják elképzelni az életet a hús íze nélkül.
Erre is született megoldás: a Veganuaryhoz kapcsolódó Veggie Challenge kihívás kifejezetten azoknak nyújt segíséget akik étrendjükből nem szeretnék / nem tudják teljesen száműzni az állati eredetű élelmiszereket, viszont szeretnék csökkenteni ezek fogyasztását, akár egészségügyi, fenntarthatósági, esetleg etikai megfontolásból.
A Mindmegette csapata ezúttal a Nestlé dietetikusával, Sárga Diánával közösen egy olyan fogást készített, ami villámgyors, pofonegyszerű, nagyon finom, mégis tökéletesen visszahozza a húsfogyasztás élményét, íme:
Hozzávalók:
Elkészítése: