Így készül a tökéletes amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta juharsziruppal és gyümölcsökkel
Vágólapra másolva!
Az amerikai palacsinta az egyik legnépszerűbb reggeli, azonban nem is olyan könnyű elkészíteni, mint azt gondolnánk. Ahhoz, hogy a palacsinta vajpuha és omlós legyen oda kell figyelni az elkészítésénél. Gordon Ramsey elárulta mitől lesz tökéletes az amerikai palacsinta! Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

A híres séf megosztotta könnyű, puha és nagyon finom receptjét, aminek segítségével otthon is elkészíthetjük a tökéletes palacsintát.

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • Egy teás kanál sütőpor
  • Három tojás
  • 75 ml víz
  • 120 ml tejföl
  • Két banán
  • Napraforgóolaj
  • 50 g cukor
  • Vaj
  • Rum
Így lesz puha és könnyű az amerikai palacsinta. Forrás: shutterstock.com

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral együtt szitáljuk egy tálba, ezután adjuk hozzá a sót.
  2. Egy külön edénybe törjük bele a tojásokat, majd egy villával keverjük össze a fehérjét és a sárgáját. Ezután a lisztes keveréket dolgozzuk össze a tojásokkal.
  3. A vizet és a tejfölt öntsük egy kancsóba, majd a felét tegyük a lisztes tojásos keverékbe. A tésztát addig keverjük, amíg sima nem lesz. Ezután a maradék tejfölt és vizet is adjuk a tésztához, majd keverjük tovább.
  4. Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd egy kanál tésztát tegyünk a serpenyő közepébe. A palacsinták mindkét oldalát 30 másodpercig süssük.
  5. Amint készen vannak a palacsinták, tálaljuk. Ha még finomabb ízélményre vágyunk, akkor csinálhatunk hozzá karamellszószt, amit majd a palacsinta tetejére csurgathatunk.

Forrás: Mirror

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!