Amerikai palacsinta juharsziruppal és gyümölcsökkel
Vágólapra másolva!
Az amerikai palacsinta az egyik legnépszerűbb reggeli, azonban nem is olyan könnyű elkészíteni, mint azt gondolnánk. Ahhoz, hogy a palacsinta vajpuha és omlós legyen oda kell figyelni az elkészítésénél. Gordon Ramsey elárulta mitől lesz tökéletes az amerikai palacsinta! Mutatjuk!
A híres séf megosztotta könnyű, puha és nagyon finom receptjét, aminek segítségével otthon is elkészíthetjük a tökéletes palacsintát.
Hozzávalók:
150 g liszt
Egy teás kanál sütőpor
Három tojás
75 ml víz
120 ml tejföl
Két banán
Napraforgóolaj
50 g cukor
Vaj
Rum
Só
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral együtt szitáljuk egy tálba, ezután adjuk hozzá a sót.
Egy külön edénybe törjük bele a tojásokat, majd egy villával keverjük össze a fehérjét és a sárgáját. Ezután a lisztes keveréket dolgozzuk össze a tojásokkal.
A vizet és a tejfölt öntsük egy kancsóba, majd a felét tegyük a lisztes tojásos keverékbe. A tésztát addig keverjük, amíg sima nem lesz. Ezután a maradék tejfölt és vizet is adjuk a tésztához, majd keverjük tovább.
Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd egy kanál tésztát tegyünk a serpenyő közepébe. A palacsinták mindkét oldalát 30 másodpercig süssük.
Amint készen vannak a palacsinták, tálaljuk. Ha még finomabb ízélményre vágyunk, akkor csinálhatunk hozzá karamellszószt, amit majd a palacsinta tetejére csurgathatunk.