Mutatjuk a tuti módszert, amivel több hétig friss marad a sajt - videó

gouda, sajtfélék
A gouda egy félkemény sajtféle, amely a hollandiai Gouda városából származik. Története a 12. századig nyúlik vissza, ma már az egész világon elérhető. Enyhe íze miatt kiváló választás szendvicsekhez és salátákhoz
Vágólapra másolva!
Ha hűtőben tároljuk a sajtot, akkor sem tudjuk elkerülni, hogy megkeményedjen vagy penészes legyen. Azonban egy módszerrel hetekig friss és puha marad a sajt és a penésznek nyoma sem lesz rajta. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Nincs is annál rosszabb, mikor kinyitjuk a hűtőt és észre vesszük, hogy a kedvenc sajtunk kemény és penészes lett. Ez főként a kecske – vagy a kék sajtra a legjellemzőbb. Ezért néhány sajtszakértő rájött mitől maradnak frissek felbontás után a sajtok.

A szakértők szerint a legjobb módja annak, hogy a sajtok frissek maradjanak, ha ecetet használunk.

@imperfectfoods No more moldy cheese! #themoreyouknow♬ original sound - imperfectfoods

Ugyanis az ecet segít megelőzni a penészesedését. Kiemelték, hogy a sajton nem lesz érezhető az ecet, mivel mindent úgy csináljuk, hogy egy műanyag dobozba öntünk egy kevés ecetet, ezután felitatjuk a dobozból egy törlőkendővel.

Az ecetes szalvétával csomagoljuk be a sajtot, majd tegyük egy légmentesen zárható zacskóba.

Ezt a módszert még Martha Stewart is nagyon kedveli.

-írják a videó készítői a TikTok oldalukon.

Forrás: Mirror

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!