Nincs is annál rosszabb, mikor kinyitjuk a hűtőt és észre vesszük, hogy a kedvenc sajtunk kemény és penészes lett. Ez főként a kecske – vagy a kék sajtra a legjellemzőbb. Ezért néhány sajtszakértő rájött mitől maradnak frissek felbontás után a sajtok.
A szakértők szerint a legjobb módja annak, hogy a sajtok frissek maradjanak, ha ecetet használunk.
Ugyanis az ecet segít megelőzni a penészesedését. Kiemelték, hogy a sajton nem lesz érezhető az ecet, mivel mindent úgy csináljuk, hogy egy műanyag dobozba öntünk egy kevés ecetet, ezután felitatjuk a dobozból egy törlőkendővel.
Az ecetes szalvétával csomagoljuk be a sajtot, majd tegyük egy légmentesen zárható zacskóba.
Ezt a módszert még Martha Stewart is nagyon kedveli.
Ha kis mennyiségben ecetet a sajtkendőre vagy egy papírtörlőre teszel megóvhatod a penésztől. Az ecet egyfajta gátként működik, és megöli a penészt
-írják a videó készítői a TikTok oldalukon.
Forrás: Mirror