Az egész napunkat elronthatja, ha kiderül, hogy a reggeli pirítósnak szánt kenyér megpenészedett. Sajnos a kenyér nem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek
van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől.
és tovább élvezhetjük frissességét. Érdemes kipróbálni, ha elegünk van a mindennapos kenyérvásárlásból, és az élelmiszer pazarlásból.
1. Tároljuk hűtőben
Az egyik legjobb módszer, különösen a szeletelt szendvicskenyerek esetében, ha berakjuk a hűtőszekrénybe. Így sokkal tovább megőrzi frissességét, mint szobahőmérsékleten. Fontos azonban, hogy
gondosan lezárt csomagolásban, gyümölcsöktől és zöldségektől távol tartsuk, nedves közegben ugyanis könnyebben penészedik.
2. Irány a mélyhűtő!
A kenyér akár 3 hónapig is eltartható, ha lefagyasztjuk.
Ha pedig szükségünk van rá, egyszerűen csak vegyük elő, és tegyük a konyhapultra. Rövid idő alatt kiolvad, és szinte olyan lesz, mit új korában. Legjobb, ha alufóliába, és még pluszban egy zacskóba is becsomagoljuk, mielőtt lefagyasztanánk.
3. Szerezzünk be kenyértároló tasakokat!
Sophie elmondta, hogy mivel gyakran süt házi kenyeret, beszerzett néhány kenyértároló tasakot.Ezek különböző méretben és anyagból készülnek, és
segítenek több napig frissen tartani a kenyeret. A bolti tasakok esetén ugyanis a kenyér párássá válhat és bepenészedhet,
ezért jobban tesszük, ha textilzsákban, vagy direkt erre a célra készült kenyértartó dobozban tároljuk.