Gyors desszert húsvétra sütés nélkül: mutatjuk, hogyan készül az ínycsiklandó kókuszkocka
2024. március 27. 08:42
Olvasási idő: 3 perc
Így készül a sütés nélkül készülő kókuszkocka
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal többünkkel is megtörtént már, hogy a nagy húsvéti készülődésben megfeledkeztünk a desszertről, a vendégek pedig szinte bármelyik percben betoppanhattak már. Erre az esetre jelenthet tőkéletes megoldást a puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes sütemény, amely sütés nélkül, gyorsan elkészíthető.
A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk a 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük.
Ha további finom desszertek elkészítésére is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!