Így biztosan nem lesz égett a bacon

bacon szelet
Édes bacon? Igen!
Vágólapra másolva!
Egy séf elárulta, hogyan készíti a tökéletes bacont, ráadásul még egészségesebb is, mint mikor rengeteg olajban próbáljuk ropogósra sütni a szalonnát.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Thomson kanadai séf több mint 41,1 millióan követik a TikTok-on, ahol rendszeresen megosztja a különböző ételkészítési módszereit. Legutóbb azt, hogy hogyan készítsék el a tökéletes szalonnát, amit a legtöbb ember bő olajban magas hőmérsékleten süt, 

ez azonban nemcsak egészségtelen, de még a szalonna is megég és kiszárad. 

Először a séf egy hideg serpenyőbe helyezi a szeletekre vágott szalonnát, ezután annyi vizet önt a szalonnára, ami ellepi azt.

 Amint a víz a bacon alatt forrni kezd elkezdi forgatni a húsokat, és ezt addig csinálja amíg a folyadék elpárolog és a szalonna aranybarna nem lesz. 

Ezután kiveszi a serpenyőből és élvezi a tökéletesen elkészített bacon ízét. 

Ez a legjobb szalonna, amit valaha ettem.

-írja az egyik kommentelő

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!